About Us

Naylon Torbayı Yasaklayalım!

Ne dersiniz çok yoğun kullandığımız naylon torbalar çevremizi yeterince kirletmediler mi? Nereye baksanız onları görüyorsunuz. Uzun yıllar doğada parçalamadan direçli bir şekilde varlıklarını sürdürüyorlar. Skuba yapanlar bilirler denizlerimizin derinliklerinde bile naylon torba ve plastik ambalaj malzemelerinden geçilmiyor.
Aslında çok basit değil mi? Naylon torbayı yasaklayalım. Ya da biyolojik parçalanabilir olanları kullanılsın, eskiden olduğu gibi alış verişte, pazarda kese kağıdı ve file kullanabiliriz.

Bakınız ABD’de naylon poşetler ilk kez geçen yıl San Francisco’da yasaklandı. Los Angeles kentinde ise 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren yasaklanacak. Diğer taraftan biz ABD de olduğu gibi bir bölüm naylon poşetin geri dönümünü gerçekleştiremiyoruz.

Ayrıca Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi plastik torbaların kullanımını ve satışını 9 Ocak 2009 tarihinden itibaren yasakladı.

Yurdumuzda paralel iyi örneklere rastlamak mümkün ayrıca, mesela Bahar Korçan...
Doğa Derneği’nin Türkiye’nin önde gelen modacılarından Bahar Korçan’la işbirliği, ile üretilen doğa dostu bez çantalar hazırlandı. Çalışma, mağaza ve market alışverişlerinde naylon poşet yerine bez çanta kullanılmasını özendirmeyi ve doğa dostu yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. % 100 ham pamuk dokumadan üretilen bez çantalarda doğaya zarar vermeyen su bazlı baskı kullanıldı.





Gerçekten takdire değer, kutluyoruz...






0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram