About Us

Dünya bankasının tarım

ile ilgili görüşü

Ülkede, yani Türkiye de, ilk önce tarım işletmelerinin yapısı ile medeni kanunda bir bağlantı kurulmalı.

Toprak örneğin 5000 dönüm aşağısına bölünmemeli, mirasçılar bu 5000 dönümlük tarım işletmesine hisseleri oranında ortak olmalı ve bu hisseler toprak satışı olarak değil, şirket hissesi olarak satılmalı.

Toprağı 50 dönümlük 30 dönümlük küçük parçalara bölünmesine yarayan medeni yasa sonunda kedi dalını kesen, kendi ulusunu aç bırakan bir mekanizmaya dönüşüyor.
Bu arada, vatanını düşünmeyen yönetimler, orman varlıklarını öldürmeye devam ediyorlar. Orman olmayınca su olmuyor su olmayınca da tarım olmuyor.

Yani tarım işletmeciliği adam gibi bir siyasi iştir. Öyle yara kaşınarak iyi edilmez. İlk önce toprak reformu gerekir. Bunu yapmayan ülkenin geleceğini göremeyen siyasi yöneticilerdir. Zaten son 6 yıldır yönetimdekiler, bıraktım toprak reformunu, ormanları da satmaya çalışmakta ve Türk varlığını dünyada baltalamaktadırlar.
Bu iş öyle güzel laflar ile iş olmaz.

Gidin bakalım CEYLANPINARI çiftliğini ne yapmak istiyorlar onu inceleyin. Ülkenin gözbebeğidir ama, güneydoğu insanı işsizlikten kıvranır iken, HABUR kapılarında kürt soygunculara rüşvet verip kaçakçılık yapar iken, oralardaki toprakları yabancılara satmak için boş tutan kötü niyetlilerden , tarıma önem vereceklerini düşünmek, ancak, amerikada sütlaç satmak ile mümkündür.


Mustafa Kemal Ergün

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram