About Us

İnovasyon 3

Tiyatroda İnovasyon

Tiyatrocular seyircinin ilgisizliğinden sık sık yakınırlar. Zaman zaman basında kapanan tiyatroların üzücü haberlerine rastlarız. Sanat açısından gerçekten üzücü bir durum.

Peki ne yapmak lazım???
İstanbul Beyoğlu’na küçücük bir salonda tiyatro yapan Mahşer-i Cümbüş isimli topluluk çözümü “inovasyonda” bulmuş. Evet, sanatta da inovasyon yaparak yeni iş fırsatları yaratmak mümkün sevgili okurlarım.

Tiyatroyu bir spor müsabakası konseptiyle birleştirme fikri Mahşer-i Cümbüş’ün innovasyonlarının temelini oluşturuyor ve buna “Tiyatro Sporu” adını veriyorlar.

Mahşer ve Cümbüş adlı dörder oyuncudan oluşan iki ekip, seyricilerden aldıkları yönlendirmelerle doğaçlamalar yapıyorlar. Sergilenen doğaçlamalara seyircilerin alkışlarıyla puan verilmesinin ardından bu spor “müsabakasının” galibi belirleniyor.
İnanılmaz derecede eğlenceli olan bu doğaçlama müsabakası aynı zamanda izleyicilerde bir yarışma heyecanı da oluşturuyor.

Web sayfalarında Tiyatro Sporu hakkında şunu açıklıyor topluluk:
“Son otuz yılda tiyatro alanında gerçekleşen yeniliklerin bir uzantısı olan bu gösteri türü, seyirci-oyuncu ilişkisini yeniden kurarak bu ilişkiyi interaktif boyuta taşımaktadır. Tiyatro Sporu gösterileri seyirciyle birlikte yaşanan bir sürecin yaratılması ve bunun tekrarlanamaz olması itibarıyla her iki taraf için de önemli birer deneyimdir.

”Derslerimde “Deneyim İnovasyonu” olarak açıkladığım modele şahane bir örnek.
Üstelik de çok komiklerJ))
Mutlaka izleyin derim…

Soru: Sizin işinizde müşterilerinize her seferinde yeni deneyimler yaşatmak mümkün mü?

Bora Özkent'ten alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram