Reading
Add Comment
Denizli’nin İsli Yoğurdu
Yoğurdun Anadolu’da birçok çeşidine rastlamak mümkün. Fakat bunların içinde sadece Denizli yöresine ait olan ‘isli yoğurt’ ve ‘yanık yoğurdu’ anmadan geçmek olmaz. İsli yoğurdu tattığınızda olağanüstü bir füme tadı alınıyor. Denizlili üreticilerden biri bu yoğurdun yapımını şöyle aktarıyor:
“Bakır kazanların içine bir miktar süt dökülerek iyice yakılır.
Yakılan bu sütün üzerine yoğurda dönüşecek süt ilave edilerek kaynatılır. 41 dereceye geldiğinde mayası verilir, beklemeye alınarak yoğurt yapılır.” Burada füme tadının sütün yakılması ile gerçekleştirilmesi, çok özel bir gastronomik inovasyondur.
0 yorum:
Yorum Gönder