About Us

İzlivaça

(Klukuşa)

2 su bardağı su

2.5 su bardağı un

1 kahve fincanı zeytinyağı

tuz



Üzeri için

3 diş sarımsak (dövülmüş)

3 çorba kaşığı tereyağı

250 g yoğurt

kırmızıbiber



Hazırlanışı

Un, tuz ve suyu karıştırın. Çapı 35 santimetrelik yağlanmış tepsiye dökün. Kalan yağı da üzerine dökün. Fırına atıp üstü kızarınca çıkarın. Ilıklaşınca elinizle gelişi güzel parçalayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Tavada yağı kızdırın, kırmızıbiber katıp izlivaçanın üzerine dökün.



Boşnak Yemekleri, Selma Peşteli, Skylife, Ocak 2007



0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram