Yarım kg dil balığı
100 g badem içi
Yarım kg karides
100 g soğuk et
1/4 bardak zeytinyağı
1 soğan
3/4 bardak kırık pirinç
8 bardak et suyu
1 g safran
1 demet maydanoz
3 yumurta
Karabiber, tuz
Yapılışı
Karidesleri 5 dakika tuzlu suda haşlayın ve ortalarından ikiye ayırın. Dil balığını fileto yapın, küçük parçalara bölün. Bademleri ılık suda tutup kabuklarını çıkarın. Fırında kuruttuktan sonra havanda dövün.
Yağı bir tencerede kızdırın, rendelenmiş soğan ve küçük doğranmış etleri ilave edin, pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci de katarak karıştırın. Bir fincan et suyu, eritilmiş safran ve badem ununu ilave ederek karıştırın. Kalan et suyunu ekleyin, tuzunu ve karabiberini ayarlayarak yarım saat pişirin.
Pirinçler helmeleşince dil balığını ve karidesleri ilave edin, 25 dk pişirin.
Ekmeği dilimleyin, kızartın ve büyük bir çorba kasesine yanyana dizin. Üzerine çorbayı dökün. Kıyılmış maydanoz ve dilimlenmiş yumurtayla süsleyerek servis edin.
Deniz Gürsoy
Bademli Balık Çorbası
balık
Reading
Add Comment
0 yorum:
Yorum Gönder