About Us

Zeytin reçeli

1 kg. yeşil dolgu kokteyl zeytin
750 gr. toz şeker
1 adet portakal kabuğu
3-4 tane karanfil
1/2 limon suyu
1/2 su bardağı su

Yapılışı
Salamurada işlendikten sonra çekirdeği alınıp satışa sunulan dolgu kokteyl zeytinlerden bir kavanoz alın.
Zeytinleri çıkarıp, kırmamaya özen göstererek içini boşaltın. Bir tencere içinde zeytinleri sıcak su ile haşlayın.
Bir başka tencere içinde,şekeri 1/2 su bardağı su ile kaynatın. Elma soyar gibi soyduğunuz portakalın kabuklarını ve karanfilleri ekleyin.
İnce köpük kaynamaya başlayınca önceden süzüp kuruladığınız zeytinleri katınız ve limon suyunu dökün. Kıvamına bakarak 12-15 dakika daha kaynatın.
Haldun Keskin

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram