2 yumurta
4 çorba kaşığı beyaz un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş derisiz-kemiksiz levrek filetosu
1 cm uzunluğunda kesilmiş 1/2 su bardağı karides
suda ıslatılıp yumuşatılmış ve küçük doğranmış 10 tane kuru erik
ikiye kesilmiş 1 çorba kaşığı kapari
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
tuz ve taze çekilmiş karabiber.
Labne sos: 6 çorba kaşığı labne, 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu.
Yapılışı:
1. Büyükçe bir káse içinde yumurtaları çırpın, un, kabartma tozu, zeytinyağı, tuz, biber ve dereotuyla karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edin.
2. Karidesler ve balıklarla birlikte kaparileri ve erikleri hamura ekleyip karıştırın. Eğer kıvam koyu olmuşsa bir-iki kaşık su ekleyip yeniden karıştırın. Fazla suluysa da bir miktar daha un eklemelisiniz.
3. Bu sırada labne ile dereotunu iyice karıştırın.
4. Yassı bir tavanın içine 1 cm yüksekliğinde sıvı yağ (tercihen kanola yağı) koyun ve orta-yüksek ateşte kızdırın.
5. Mücver hamurundan kaşıkla alıp yağa boşaltın ve kaşığın tersiyle yuvarlak şekil verin. Her bir tarafını 3-4 dakika pişirip, içinde kağıt havlu bulunan bir tabağa alın.
6. Servis ederken üzerlerine kaşıkla labne sosu paylaştırın.
Arman Kırım
Balık Mücver
balık
Reading
Add Comment
0 yorum:
Yorum Gönder