About Us

Yelken

Yelkenin kişiye ve iş yaşamına ne katkısı var?

Sabırlı Olmayı Öğretiyor.
Deniz sabırlı olmayı öğretiyor. Yelkende rüzgar duruyor, siz de duruyorsunuz. Hataları karşınızdakini kırmadan söylemeyi öğreniyorsunuz. Hatayı görüp bağırıp çağırır, fevri davranırsanız yelken onu kaldırmaz, takım arkadaşınızın moralini bozarsanız, o durum yarışa yansır. Onun için yumuşak bir şekilde söylemeniz gerekiyor. Hizmet sektöründeyiz ve bütün işimiz insanlarla. Hatayı hepimiz yapıyoruz.

"Takımın Bir Parçasıyım"
Bir hatayı tatlı tatlı söyleyip takımın bir parçası olmak var, bir de dışardan kontrolcü olmak. İkincisi çok kötü. Ben bir hata ya da yanlışlık gördüğümde, "Arkadaşlar böyle olmuş, bizim böyle olmamamız lazım" derim.Hep "biz" kelimesini kullanırım. O nedenle takımın bir parçasıyım. Yelkenin bunda etkisi var.

Rehavete Kapılmayı Önlüyor.
Yelken ve yarışların bir diğer katkısı da rekabet duygusunu yaşatması. Rekabet insanı canlı tuttuğu için iyi bir şey. İş hayatı vahşi bir dünya. Rehavete kapılıp durmamak lazım, yelkende de aynı şey geçerli. Sürekli rakibinize göre kendinizi ayarlamanız gerekiyor. O anlamda yelken beni atik ve çevik tutuyor.

Caner Dikici

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram