1 kutu konserve ton (160 g)
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
4 bardak su, tuz ve karabiber
Yapılışı
Soğan, havuç ve patatesi soyup çok küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine suyunu ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar kaynamaya bırakın.
Maydanozu incecik kıyın. Sarımsağı ezin. Küçük bir kabın içinde ezilmiş sarımsak, limon suyu ve unu akışkan kıvama gelene kadar çırpın.
Tenceredeki sudan bir kepçe kadar alıp karışıma ekleyin ve bu karışımı tencereye azar azar akıtarak ve bir yandan da tencereyi karıştırarak ekleyin. Tuz karabiber ve kıyılmış maydanozu ilave edin.
Tonun yağının yarısını süzün. Kalan yağı ile birlikte küçük parçalara bölüp çorbaya ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Limon dilimleri, soğan ve yeşilliklerle servis yapın.
Dardanel Ton'la bugün
Ton Balıklı Çorba
balık
Reading
Add Comment
0 yorum:
Yorum Gönder