Reading
Add Comment
4 kişilik, 35 dak.
200 gram cilav
600 gram fener balığı filetosu
30 ml. limon suyu
4 adet küçük taze soğan
30 ml. sıvı yağ
300 gram bezelye
1 demet maydanoz
45 gram tanecikli hardal
tuz ve karabiber
Patates salatasıyla da servis yapabilirsiniz.
Cilavı bol miktarda tuzlu suda kaynatın ve paketin üzerindeki talimatlara uyarak pişirin.
Balığın suyunu süzdükten sonra 8 eşit parça halinde kesin ve limon suyuna bulayın.
Taze soğanları iyice yıkayıp temizleyin. Beyaz ve yeşil kısımlarını halkalar halinde doğrayın. Tavada ısıttığınız yağda 2 dakika çevirin.
Cilavı pişirdikten sonra hemen bezelyelerle karıştırın.
Maydanoz yapraklarını koparın ve kıyın. Soğanlarla birlikte cilava ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırına dayanıklı bir kaba koyup düz bir şekil verin.
Balığın suyunu süzdükten sonra her tarafını tuzlayın ve cilavın üzerine yerleştirin. Hardalın yarısını balığın üstüne dağıtarak dökün.
Balığı 220 C ısıtılmış fırında alttan ikinci rafında 12-15 dakika kadar pişirin. Kalan hardalı ısıtarak balıkla servis yapın.
balık
mönü
Cilavı bol miktarda tuzlu suda kaynatın ve paketin üzerindeki talimatlara uyarak pişirin.
Balığın suyunu süzdükten sonra 8 eşit parça halinde kesin ve limon suyuna bulayın.
Taze soğanları iyice yıkayıp temizleyin. Beyaz ve yeşil kısımlarını halkalar halinde doğrayın. Tavada ısıttığınız yağda 2 dakika çevirin.
Cilavı pişirdikten sonra hemen bezelyelerle karıştırın.
Maydanoz yapraklarını koparın ve kıyın. Soğanlarla birlikte cilava ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırına dayanıklı bir kaba koyup düz bir şekil verin.
Balığın suyunu süzdükten sonra her tarafını tuzlayın ve cilavın üzerine yerleştirin. Hardalın yarısını balığın üstüne dağıtarak dökün.
Balığı 220 C ısıtılmış fırında alttan ikinci rafında 12-15 dakika kadar pişirin. Kalan hardalı ısıtarak balıkla servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder