1 ölçü pastacı kreması
Birer büyük portakal ile limon kabuğunun rendesi
Rendelediğiniz limonun suyu
2 bardak (500 ml) taze portakal suyu
3 tatlı kaşığı Grand Marnier (ya da portakal likörü)
2 büyük yumurtanın beyazı
1/4 bardak (50 gr) pudra şekeri
Kapların içine:
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
5-6 çorba kaşığı ince çekilmiş badem, ceviz veya rendelenmiş siyah çikolata
Pastacı kremasını hazırlayıp içine kabuk rendelerini ilave edin. Portakal ve limon suyunu bir tencereye koyun ve bir bardak kalana dek kaynatarak suyunu uçurun. Koyulaşmış olan bu suyu, pastacı kremasına karıştırıp soğumaya bırakın. Portakal likörünü de ilave edin. Bireysel sufle kaplarını yukarıda anlattığım şekilde yağlayın ve içlerine istediğiniz kırıntı türünü serpin. Fırınınızı önceden 1750C ısıtın. Fırın ısınırken, yumurtaları çırparak kar haline getirin ve pudra şekerini ilave edin. Şimdi de karlaştırılmış yumurta beyazını dikkatlice krema bazına karıştırın ve bu karışımı sufle kaplarına paylaştırın. Kapların üstünü bir bıçağın tersi ile düzleştirin. Fırın tepsisinin üzerine koyup, fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Büyük kap kullanıyorsanız, 18-20 dakika pişirmelisiniz.
Portakal ve Limonlu Sufle
mönü
Reading
Add Comment
0 yorum:
Yorum Gönder