About Us

Gerdaniye Kebabı

6 kişilik
1,5 kg iri parçalanmış kemikli kuzu eti
2 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı dolusu kuru sarı erik (Kuru mürdüm eriği de kullanılabilir)
30-50 gr tereyağı (Bitkisel margarin de kullanılabilir)
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Kuru erikleri ılık suda 30 dakika kadar bekletip yumuşatın. Kemikli kuzu etlerini yıkayıp süzün. Böylece etlerin kemik kırıklarını temizlemiş olacaksınız. Yemeklik çok ince doğradığınız soğanları, yağı ve eti orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sık sık karıştırarak, et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, 10 dakika kavurun. Etler suyunu çekmeye başlayınca tuz ve karabiberi ekleyin. Etler iyice kavrulduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Üzerine süzdüğünüz erikleri aktarın. 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyip ocağın altını iyice kısın. (Ocağın ateşi mum alevi kadar zayıf olmalı.) Yemeği, et iyice yumuşayıncaya kadar, en az 1,5-2 saat pişirin. Etler pişerken arada sırada karıştırarak kontrol edin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.
Not: Etlerin daha hoş bir aroma kazanması için 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ilave edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram