About Us

Fırında Kalkan


1 saat, 4 kişilik

180 gram havuç
250 gram sap kereviz
250 gram domates
1 adet limon
450 gram pancar
1 yemek kaşığı rezene tohumu
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml. balık suyu
1 adet kalkan balığı
150 ml. beyaz şarap
tuz ve karabiber

Havuçları temizleyin ve 1/2 cm. kalınlıkta verevine dilimleyin. Kerevizi yıkayın ve enine 1/2 cm. kalınlıkta doğrayın.

Arpacık soğanlarını soyup ince ince kıyın. Domatesleri yıkayın ve sap kısımlarını kesip çıkarın. İri iri doğrayın. Limonları ikiye bölün, suyunu sıkın.
Rezene tohumunu bir havanda döğüp yağsız olarak 30 saniye kavurun.
Balığı yıkayıp kurulayın. Kalkanın her iki tarafına limon suyu serpip tuz ve karabiberleyin.
Büyük ve geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp kalkanın önce sırt tarafını 1 dakika kızartın.
Daha sonra çevirip 2 dakika daha kızartın. Sonra da dışarı alın. Havuç, kereviz, arpacık soğanı, domates ve rezene tohumunu tavaya koyun, 1 dakika kavurun, tuz ve karabiberle tatlandırın. Beyaz şarabı ilave edin.

Kalkanı beyaz tarafı yukarı gelecek şekilde sebzelerin üzerine yerleştirin. Önceden 200 ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında, 25 dakika pişirin. Tereyağı ve balık suyunu ilave ettikten sonra 10 dakika daha pişirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram