About Us

Kaparili Burdur Pilavı

6 kişilik

1 kavanoz kapari
500 gr pilavlık pirinç
2 adet domates
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
4 subardağı et suyu

Yapılışı
Pirinci tuzlu ılık suda 30 dakika ıslatın. Sonra 3 defa yıkayınız ve süzgece çıkarıp suyun süzülmesini bekleyin. Öbür yanda tencereye yağı koyup kızartın. Kızaran yağın üzerine pirinci ilave edin. Tuz ile defne yaprağını da ilave edip kevgirle pirinci kızartın. Bir defa kaynamış süzülmüş kaparileri ilave edip kızartınız. Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri ince kıyıp üzerine ilave edin ve karıştırın. Üzerine kaynamış et suyunu ilave edip ağır ateşte pişirin. Ateşten alıp 15 dakika dinlendirip bir defa pilavı karıştırıp servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram