6 iri olgun şeftali, ince dilimlere kesilmiş
1/4 bardak (su bardağı) toz şeker
1 çorba kaşığı taze limon suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Üst hamuru için:
1 bardak un
1/2 bardak şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr. (6-7 çorba kaşığı) soğuk tereyağı, küçük parçalara kesilmiş
1/4 bardak sıcak su (veya süt)
Önce şeftalileri pişirin. Fırını ısıtıp, 220 dereceye getirin. Şeftalileri şeker, limon suyu ve mısır nişastası ile iyice karıştırıp, alabildiği büyüklükte bir fırın kabına koyun ve fırında 10 dakika pişirin.
Şeftaliler pişerken, üst hamurunu hazırlayın. Bunun için önce un, kabartma tozu, tuz ve şekeri karıştırın. Bu karışıma tereyağı parçacıklarını katıp, parmak uçlarınızla una yedirin. Kırıntılı bir hamur elde edin. Sütü ilave edip yoğurmaya devam ederek hamurun birbirine kısmen (tamamen değil) yapışmasını sağlayın.
Şeftalileri fırından çıkarın ve hamur karışımından kaşıkla üzerlerine boşaltın. Fırının orta rafında üst hamur kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. (Kırıntılı hamur fırında yayılıp şeftalilerin üzerini kısmen kapatacaktır). Hamurunuzun kıvamına göre, merdaneyle düzelterek de kullanabilirsiniz.
Yanında kaymaklı dondurmayla birlikte, veya üzerine taze krema dökerek servis edin.
Şeftali 'Cobbler'
mönü
Reading
Add Comment
0 yorum:
Yorum Gönder