About Us

Etli Lahana Sarması

Yarım lahana
8-9 su bardağı sıcak su
2 adet domates
1/2 kg kıyma
2 adet soğan
4-5 dal maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Püf noktası
Eğer lahanayı küçük ve yumuşak seçerseniz tencereye bütün olarak koyabilirsiniz. Lahana haşlandıktan sonra soğuk suya koyun. Hazırladığınız harcı lahananın damarlarını ezdikten sonra doldurursanız daha kolay sarabilirsiniz.

Yapılışı
Tencereye lahanayı haşlayabilecek kadar su (yarım tencere sıcak su) koyun. Yarım lahananın yapraklarını tek tek ayırın. Lahana haşlanırken bolca tuz ilave edebilirsiniz.
5 dakika haşladıktan sonra bir kevgir yardımıyla soğuk suya alın.
2 adet soğanı çok ince ve küçük biçimde doğrayın. Büyük bir kabın içine koyun. 1 tatlı kaşığı tuzu soğana ilave ederek bir süre karıştırın. Bu şekilde soğanın acısını alabilirsiniz.
Soğanın üzerine yarım kg kıymayı, 1 su bardağı pirinci ekleyin. 2 adet domatesi küçük küçük doğrayın ve kaba koyun. 4-5 dal maydanozu ince ince kıyın.

Maydanoz, 1 çorba kaşığı kuru nane ve 1 tatlı kaşığı karabiberi harca ekleyin. Harca yarım su bardağı ılık suyu dökün ve iyice karıştırın.
Bir süre soğuk suda bekleyen lahanayı bir kesme tahtası üzerine alarak damarlarını ezin. Daha sonra hazırladığınız harçtan yeterli miktardalahana yapraklarının içine koyun ve sarın.

Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı salçayı 1 bardak suyun içinde eritin. Salçayı erittikten sonra tencereye dizilen sarmaların üzerine yayarak dökün.
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı veya dilerseniz 1 çay bardağı sıvı yağı koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yarım saat pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram