About Us

Kuzu gömleği dolması

8 kişilik, pişirme süresi 60 dakika

Malzeme
1 adet kuzu gömleği (Kuzunun akciğer ve bağırsaklarını ayıran zar.)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr kuzu ciğeri
3 su bardağı pirinç
4 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 adet kesme şeker

Kuş başı et formunda doğranmış kuzu ciğerlerini yıkayıp süzün ve orta boy bir tencerede kızdırdığınız sıvı yağda 5-6 dakika kavurduktan sonra bir kenarda bekletin. Pirinci ve kuş üzümlerini ayrı ayrı kaplara koyduğunuz ılık suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanları orta boy bir tavada kızdırdığınız sıvıyağda karıştırarak 5 dakika kavurduktan sonra kavrulmuş ciğerleri ve pirinci ilave edin. Arada sırada karıştırarak 10 dakika kadar pişirdikten sonra fıstık, kuş üzümü, yenibahar, karabiber, tuz ve şekeri ekleyin. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip 10 dakika daha pişirin.

Kuzu gömleğini ayrı bir tencerede kaynayan suya batırıp çıkarın ve tezgaha serin. Orta kısmına ciğerli pilavı koyup gömleği bohça gibi katlayın ve ters çevirin. Fırın kabına yerleştirdiğiniz kuzu gömleğine 3 su bardağı su ilave ettikten sonra 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 60 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcak sıcak servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram