Taban için
5 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1.5 bardak dövülmüş kepekli bisküvi
3 çorba kaşığı şeker.
Dolgu için
500 gr. Krem peynir
1+1/5 bardak şeker
2/3 bardak taze yeşil limon suyu
1/2 bardak taze Tikveşli krema
1/2 paket toz vanilin
5 tatlı kaşığı un
3 yumurta
2 tatlı kaşığı yeşil limon kabuğu rendesi.
Bisküvi kırıntıları, toz şeker ve tereyağını iyice karıştırın. Önceden yağlamış olduğunuz 23 cm. çapındaki mandallı kek kalıbının tabanına döküp bir bardakla bastırarak düzgün bir tabaka oluşturun. Fırında 8 dakika pişirin. Çıkarın ve fırın ısısını 140 dereceye düşürün. Büyük bir kásede krem peynirle şekeri orta hızdaki çırpıcıyla çırpıp pütürsüz hale getirin. Şimdi yeşil limon suyunu, yeşil limon kabuğu rendesini, kremayı ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu da ekleyip çırpın. Arada kásenin kenarlarını sıyırarak kremamsı bir karışım elde edin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine boşaltın ve fırında 60-70 dakika kadar pişirin. Fırını söndürün, kapağının arasına bir tahta kaşık sıkıştırıp aralık bırakın ve keki kalıbında fırın içinde iki saat soğutun. Bir bıçağı iç çevresinden gezdirin ve iyice soğuttuktan sonra plastikle kaplayarak buzdolabında bir gece bekletin. Kaynar suda ısıttığınız bıçakla keserek servis edin.
Yeşil Limonlu Peynir Keki
mönü
Reading
Add Comment
0 yorum:
Yorum Gönder