About Us

Limon Yağlı Nohut, Sote Lüfer Lokmaları

2 su bardağı haşlanıp kabukları soyulmuş nohut
1/2 su bardağı iri rendelenmiş beyaz peynir
1 çorba kaşığı kıyılmış taze tarhun yaprağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze frenk soğanı
birer çorba kaşığı çok ama çok minik küpler şeklinde doğranmış taze yeşil biber ve tatlı kırmızı biber
bir tutam susam
1 kahve fincanı limon yağı
1 adet lüfer balığı kemiksiz iki parça fileto haline getirilmiş
(Taze otları Migros-Makro gibi marketlerde bulabilirsiniz).

Yapılışı
Balıkçınızdan iki parça kemiksiz fileto halinde aldığınız lüferleri birer lokmalık büyüklükte doğrayın. Nohut haricindeki tüm malzemeyi büyükçe bir kásede karıştırın. Nohutları bir kaba koyup üzerlerine kaynar su dökerek birkaç dakika ısıtın. Sonra süzüp kásedeki malzemelerle karıştırın. Bunun amacı sıcak nohutun peynirleri eritmesi. Yapışmaz tavanızı ocakta ısıtın. Lüfer lokmacıklarını, önce derili tarafları tavaya değecek şekilde iki dakika pişirin, sonra ters yüz edip derisiz taraflarını da bir dakika pişirin.
Toplam pişme süresi 4 dakikayı hiç geçmesin! Ilık nohut salatasını çukur ve büyükçe bir tabağın ortasına paylaştırın, üzerlerine birkaç lokma sote edilmiş lüfer koyup servis edin. Gerekirse tabakların etrafında biraz daha limon yağı gezdirin. Bulursanız, somon veya turna havyarıyla birlikte sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram