2 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı ya da 1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 kg pirinç
1 tablet et suyu
1/2 lt. su
tuz
Nohutları bir gece öncesinden ıslatın ve üzerine 1 çorba kaşığı tuz atın.Nohutlu pilavı yaparken nohutu süzün ve yıkayın.Nohutların üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve nohutlar pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.
Yarım kg pirinci bir kabın içine alın, suyun altında iyice yıkayın ve bir süzgeç yardımıyla süzün.
2 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin. Kızgın yağda pirinci kavurun. Dilediğiniz miktarda tuzu ilave edin ve pirinçler kavrulana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın.
Pirincin üzerine 2 su bardağı haşlanmış nohutu ilave edin ve karıştırın. Üzerine yarım lt. sıcak suyu dökün.
Tencereyi kısık ateşe alın. Dilerseniz içine 1 tablet et suyu atabilirsiniz. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Şekil vermek için kullandığınız çorba kasesinin dibine nohut üzerine pilavı koyun. Çorba kasesini ters çevirerek servis yapın. Pilavı dereotu ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Nohutlu Pilav
mönü
Reading
Add Comment
0 yorum:
Yorum Gönder