1 büyük karnabahar
3 orta boy patates
Yarım büyük soğan, ince piyazlık doğranmış
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
2-3 kakule
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
1 defne yaprağı
3 adet karanfil
3 çorba kaşığı bitkisel yağ
Patatesleri 15 dakika haşlayın. Piştikten sonra ateşi kapatın ve suyun içinde bırakın. Karnabaharın köklerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Yıkayın ve süzülmeye bırakın. Yağı tavada ısıtın, hardal tohumunu eleyip patlamaya başlayana kadar kavurun. Defne yaprağı, kakule ve karanfili ekleyin. Biraz kavurun, soğanı ekleyin ve soğanın rengi dönene kadar pişirmeye devam edin. Zerdeçal dışındaki baharatları ekleyin. Karnabaharı tavaya ekleyin ve iki dakika kavurun. Pişen patatesleri küp halinde kesip tavaya ekleyin. Zerdeçalı ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte birkaç dakika pişirin. Yarım kap su ekleyin ve ateşi kısın. 5 dakika pişirin. Sebzelerin sertliğini kontrol edin. Eğer sertse biraz daha su ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Tuz ekleyip servis edin.
Gobi Aloo
Meze
Reading
Add Comment
0 yorum:
Yorum Gönder