About Us

İşkembe Çorbası Panna Cotta ve Somon Havyarı

1 su bardağı tülbentten süzülmüş işkembe çorbası suyu
1/2 bardak taze Tikveşli krema
1.5 yaprak jelatin, káse içinde soğuk suda 5 dakika yumuşatılmış
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış frenk soğanı.

Yapılışı
İşkembe çorbasını tülbentten süzerek pürüzsüz bir su elde edin. Bu suyu bir kapta kaynama noktasına getirip içine kremayı ekleyin, birlikte bir taşım kaynatın. Yumuşamış yaprak jelatinin suyunu elinizle sıkın ve jelatini bu karışıma karıştırarak eritin. Uygun küçük kaplara ikişer çorba kaşığı bu karışımdan dökün. Buzdolabında soğumaya bırakın. Servis etmeden yarım saat önce dolaptan alıp oda sıcaklığına getirin. Üzerlerine bir çay tatlı kaşığı somon havyarı yerleştirin. Kıyılmış frenk soğanlarından çok fazla olmamak kaydıyla kenarlara serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram