1/2 kg Kuşkonmaz
1 litre su
50 g tuz
1 limonun suyu
50 g şeker
70 g un
75 g margarin
1 adet orta boy soğan
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz
1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.
Kuşkonmaz Çorbası
çorba
Reading
Add Comment
0 yorum:
Yorum Gönder