About Us

Tavuk Kokoreç

4 kişilik, pişirme süresi 12 dakika

Malzeme
2 adet tavuk göğüs eti
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı tatlı hardal
200 gr tavuk kıyma
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon
4 çay kaşığı kuru kekik, kuru nane
2 çay kaşığı kırmızı pul biber(isterseniz 2-3 çay kaşığı acı sos)
5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk göğüs etlerini bir et döveceğiyle iyice döverek bisküvi kalınlığına gelecek şekilde inceltin. (İsterseniz bu işlemi kasaba da yaptırabilirsiniz.) Soğanı derin bir kaba rendeleyin. Ketçap, limon suyu ve hardalı katıp çatalla karıştırın. Kuru nane, kuru kekik ve kırmızı pul biberi serpiştirin. Varsa acı sosu da katıp çatalla tekrar karıştırın. Dövülmüş tavuk göğüs etlerini bu sosa iyice bulayıp kabın ağzını alüminyum folyoyla kapatarak buzdolabında en az 2-3 saat kadar bekletin. Tavuk kıymayı derin bir kaba aktarın. Tuz, karabiber ve kimyonu serpiştirip birkaç dakika kadar yoğurduktan sonra kenarda bekletin.

Buzdolabında beklettiğiniz tavuk etlerini çıkarın. Büyük boy bir buzdolabı poşetini, 50 santim boyunda streç filmi ya da alüminyum folyoyu mutfak tezgahına serin. Üzerine soslu tavuk etlerinden birini yerleştirip kıymanın yarısını yayın. Naylonun kenarlarını kapatarak paket yapar gibi sıkıca sarın. Üzerine tekrar soslu tavuk eti koyup kalan kıymayı da üzerine yayın. Hazırladığınız bu et paketini buzdolabının derin dondurucusunda en az 5-6 saat ya da bir gece bekleterek donmasını sağlayın. Pişireceğiniz zaman paketin üzerindeki naylonu sıyırıp çıkardıktan sonra yaklaşık 2-3 dakika bekleyin ve çok keskin bir bıçakla ince dilimlere ayırın. Bu ince dilimleri tavla zarı formunda doğrayın. İri kıyma boyutlarındaki etlerinizi zeytinyağı koyduğunuz teflon tavada, sürekli karıştırarak 8-10 dakika kadar kavurun. Tuzunu, biberini kontrol edin. İsterseniz acı sos katın. Lavaş ekmeğiyle dürüm yaparak ya da pilav, patates kızartması eşliğinde servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram