About Us

Yaban Mantarlı, iç Baklalı Sote Uykuluk

1/2 kg. dana uykuluk
3 çorba kaşığı (çk) sirke
2 çorba kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı (tk) taze çekilmiş karabiber
bir çk tereyağı.
100 gr. yaban mantarı, temizlenip iri doğranmış
1/4 bardak pirinç unu
1/4 bardak un
3 çk zeytinyağı
1/2 bardak taze iç bakla, iki dakika haşlanıp kabukları soyulmuş
2 tk. doğranmış maydanoz.

Sos için
Bir çk tereyağı
bir tk dövülmüş sarımsak
2 tk sirke
3 çk beyaz şarap
2 bardak dana veya tavuk kemik suyu
bir çk domates püresi
tuz ve taze çekilmiş karabiber.

Uykulukları hazırlamak için, 3 litre kadar buzlu su dolu kaba koyup buzdolabında bir gece bekletin. Bu, kanlarının temizlenmesini sağlayacaktır. Ertesi gün 8 bardak suyu tencerede kaynatıp tuz, karabiber ve sirkeyi ekleyin ve ateşi kısın. Uykulukları bu tencereye atıp 4 ila 5 dakika pişirin. Süzüp, buzlu su dolu bir kaseye alın ve 10 dakika soğumaya bırakın. Süzüp kağıt havluyla kurulayın. Üzerinde kalan zarları ve damarları bıçakla temizleyin. Bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.

Sos için tereyağını büyük bir tavada eritip sarmısağı hafifçe kavurun. Sirke ve şarabı ekleyip kaynatın. Kemik suyuyla domates püresini de koyup tekrar kaynatın. Tuz-biberini ekleyip kenarda sıcak tutun.

Bir başka tavada tereyağını eritin, mantarları ekleyip bir iki dakika kavurun. Tuz biberini koyup bunu da kenara alın. Büyükçe bir kasenin içinde un ve pirinç ununu karıştırın. Uykulukları una batırın. Büyük bir tavaya zeytinyağını koyup yüksek ateşte kızdırın ve uykulukları her bir tarafı bir buçuk dakika kadar kahverengi olana dek kavurun.

Pişen uykulukları sosun bulunduğu tavaya alın ve mantarları, baklaları ve maydanozu da bu tavaya aktarın. Kaynama noktasına getirin ve birlikte iki dakika kaynatın. Tuz biberini kontrol edin. Şef Hiro Sone'nin bu tarifinde bir çorba kaşığı prosciutto da son anda ekleniyor. Önceden ısıtılmış tabaklara paylaştırın. Eğer bulabilirseniz üzerine trüf yağı serpiştirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram