About Us

Thai Usulü Folyoda Tavuk

3 kaşık sızma zeytinyağı
2 adet kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
1/2 orta boy tatlı taze kırmızı biber, jülien şeritler halinde kesilmiş
1 tutam ufalanmış acı kırmızı süs biberi (ya da bir tutam acı pul biber)
8 çok ince dilim mango (soyulmuş)
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
varsa 2 taze limon yaprağı
2 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğan (beyaz kısmı)
1/4 su bardağı konserve hindistancevizi sütü
2 diş sarmısak, halkalar halinde doğranmış
tuz.

Yapılışı
Üstteki folyonun tam ortasına iki kaşık zeytinyağı dökün ve kaşığın tersiyle bu yağı, tavukların yüzeyi kadar genişlikte folyoya yayın. Tam ortaya, tavuk göğüslerini yan yana koyun. Daha sonra tavukların üzerine sırasıyla, mango, kırmızı taze biber şeritleri, sarmısak, soğan, pul biber, tuz ve limon kabuğu rendelerini serpiştirin. Hindistan cevizi sütünü dökün ve dilerseniz yarım kaşık susam yağı serpiştirin. Susam yağı kullanmak istemiyorsanız bir kaşık daha ilave sıvı yağ koymalısınız. Temel teknikle pişirip, sade pirinç pilavıyla servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram