About Us

Yeniden Diploma

Sene 1982, Maslak günümüzdeki yer değil henüz. İstanbul Teknik Üniversitesi yerleşkesine sadece bir belediye otobusü çalışıyor. Yüzlerce binlerce öğrenci Türkiyenin en önemli üniversitelerinden birine günlük ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Minibüs ya da dolmuş bulmak mümkün değil. Ya arabanız olacak ya da belediye otobüsünü bekleyeceksiniz. Bakmayın Maslak' ın şimdilerde İstanbul un en önemli ve prestijli iş merkezlerinden biri olduğuna, yollarda otostop yapan bir çok üniversite öğrencisi görebilirdiniz.

Sene 1982, seksen askeri darbesinin üzerinden daha sadece iki yıl geçmiş... 78 Kimya gibi birçok bölüm mezunlarını vermeye başladı. Ama dönem normal bir zaman değil, insanlar sağ salim üniversiteyi bitirdikleri için belki kendilerini şanslı buluyorlar. Çünkü hemen hemen tamamı yaşadılar, gördüler, memleketlerinin birbirinden 180 derece farklı, 12 Eylül'ün sonrası ve öncesini... Bıyıkla sakalın ilişkisini hatırlatır gibi...
Dolayısıyla neden üniversiteden mezun oldukları için kutlama yapılmadığını sorgulamak için yılların geçmesi gerekecekti.

Evet üniversiteleri 25 yıllık gecikmeyle onların mezuniyet törenlerini gerçekleştirdi. Ama mezuniyet keplerini havaya değil çocuklarına doğru fırlattılar, bu çok hoşuna gitmişti. Haziran 2007, seksen civarında çoğunun saçları dökülmüş ya da beyazlamış delikanlı ve güzelliklerinden birşey kaybetmemiş genç kız, 25 yıl sonra Fakültelerinde bir araya toplandılar. Bir kısmı farklı şehirlerden, bir diğer bölümü yurt dışından geldiler, ışığa koşup gelen pervaneler gibi...Tamamı duyguluydu, gururluydu ve çok mutluydu. Sanki 25 yıl geçmemişti, dün gibiydi. Sanki çeyrek asır onların yaşlanmalarına yeterli gelmemişti. Aralarından bazıları hayattan ayrılmıştı. Onların diplomaları çocuklarına ya da arkadaşlarına verildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram