About Us

Otlu Pilav

Malzemeler
3 su bardağı, 600 g pirinç
4 çorba kaşığı Margarin ya da tereyağı
Baharatlı otlar (birer tutam taze soğan, maydonoz, dereotu, kereviz yaprağı, pazı)
3 su bardağı kaynamış sıcak su
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
1 tablet et suyu

Hazırlanışı
3 su bardağı pirinci bir tavaya alarak üzerine bir tutam tuz ve 2-3 su bardağı ılık suyu dökerek yaklaşık yarım saat bekletin.

Beklemiş pirinci soğuk suda yıkayarak bir süzgeç yardımıyla iyice süzün.

Fazla derin olmayan bir tencereye 4 çorba kaşığı margarin veya tereyağını alarak yakmadan iyice ısıtın. Süzülmüş pirinci tencereye alın ve orta ateşte 3-4 dakika sürekli karıştırarak kavurun.

Pirinçler hafif sarı renk almaya başladıktan sonra üzerine hazırladığımız bütün otları (doğranmış olarak) ekleyin ve 1 tatlı veya çorba kaşığı tuzu serperek otların canlılığı gidene ve aroması yemeğe geçene kadar kavurmaya devam edin.

Üzerine 3 su bardağı kaynamış sıcak suyu ekleyerek (dilerseniz bir tablet et suyuda koyabilirsiniz) bir iki kez karıştırın ve tencerenizin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinciniz suyunu tamamen çekene kadar 8-10 dakika kapağı açmadan pişirin.

Pişirme işiniz bittikten sonra ocağı kapatarak en az 10 dakika tencerenizin kapağını açmadan pilavı demlenmeye bırakın. Demlenmeden sonra pilavı bir iki kez karıştırıp sıcak olarak servis edin.

Kaynak: Mehmet Yılmaz

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram