About Us

Terbiyeli Köfte


Köfte malzemeleri
350-500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
bir çay bardağı pirinç
bir tatlı kaşığı karabiber
bir tatlı kaşığı tuz
bir yumurta
iki yemek kaşığı zeytinyağı
yarım demet maydanoz, ince kıyılmış

çorba malzemeleri
bir orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
bir yemek kaşığı domates salçası
bir buçuk litre su
bir ( veya bir buçuk) tatlı kaşığı tuz

Hazırlanması
Kıymayı, 2 ekmek içini, bir çay bardağı pirinci, bir tatlı kaşığı karabiberi, bir tatlı kaşığı tuzu, 1 yumurtayı ve iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp köfte hamuru yapın.

Kıyılmış maydanozları bir tepsinin üzerine yayın. köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsinin üzerine dizin. (eğer köfteleri sonradan kullanmak üzere donduracaksanız bu halde buzluğa koyun. ara sıra maydanozlarla karıştırarak bir süre dondurun. yeterince donunca bir poşete doldurup tekrar pişirene kadar derin dondurucuda bekletin.)

Çorbayı hazırlamak için bir soğanı doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda öldürün. Bir kaşık domates salçasını ekleyip bir miktar kavurun. bir buçuk litre kaynamış suyu, yarım tatlı kaşığı tuzu ve köfteleri ekleyip karıştırın. 10-15 dakika pişirin.

Kaynak: portakal ağacı

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram