About Us

Çerkes Tavuğu

Malzemeler
1 irice tavuk
1 baş soğan
1 baş havuç
3 su bardağı dolusu iç cevız
Tuz-kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
Suslemek ıçın maydanoz yaprakları

Yapılışı
Temızlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın. Bir kaşık tuz katıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ateşten indirin ve ılımaya bırakın.

Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri de iri parçlara bölün.

Cevizleri, bir kere et makinesinde çekin. Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp ıslatın. Suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın. 1-2 dişte dövülmüş sarımsak, dilediğiniz kadar kırmızı biber ve tuz koyun. Tekrar makineden geçirin; akan yağları bir fincana toplayın.

Ceviz içine azar azar tavuk suyu katıp tahta kaşıkla karıstırın. Koyu boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın. Uzun bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini de kalan salçayla kapatın. Ceviz yağı gezdirip maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram