About Us

Sardalya buğulaması (Çanakkale)

1 kg sardalya
2 kaşık tereyağ
5-6 diş sarmısak
Defne yaprağı
Yeterince su
1/2 demet maydanoz
Bir limon
Karabiber, tuz

Yapılışı

Balıkları temizledikten sonra yayvan bir tencereye dizin. Üzerine su,karabiber, tuz, çentilmiş sarmısak, arzuya göre defne yaprağı koyun ve kapağını kapatarak çok hafif ateşte 15-20 dakika pişirin. Ateşten indirinılıması için bekletin.
Bir servis tabağına yerleştirin, üzerine tereyağ ve kalan haşlama suyunu dökün. Yağı en son koymamızın nedeni balıkların parlak görünmesi içindir, yoksa pişerken de yağı konabilir. Kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyerek ılık ikram edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram