Reading
Add Comment
Malzemeler
½ kg. kuşbaşı kuzu eti
1 demet maydanoz
1-2 adet soğan
2 su bardağı pirinç
2 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı domates salçasi
1 yemek kaşığı biber salçasi
100 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Kurutulmus patlıcan, biber, domates
Yapilisi
Kurutulmuş patlıcan, biber ve domatesleri kaynar suda 5 dakika bekletin. Sudan çıkarıp süzün.
Iç için verilen tüm malzemeyi, soğan ve maydanozu kıyarak karıştırıp, süzdüğünüz patlıcan, biber ve domateslerin içine doldurun.
Dolmaları bir tencereye dizip üzerini örtecek kadar sıcak su ve yağları ilave ederek, etler yumuşayana kadar 1 saat 20 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder