About Us

Portakallı irmik helvası

1/2 kg irmik
1/2 kg toz şeker
5 çorba kaşığı margarin veya 2 çay bardağı sıvı yağ
1 kg süt veya su
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı fistık

Yapılışı
Bir tencereye 200 g (4-5 çorba kaşığı) margarini ya da 2 çay bardağı sıvı yağı koyun ve karıştırın. Yarım kilo irmiği tencereye yağın üzerine dökün. Ardından 2 çorba kaşığı fıstığı ilave edin ve karıştırın. Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun.
Ayrı bir çukur kapta 1 kg sütü (ya da aynı miktarda suyu) ısıtın. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin, sütün içine portakal kabuklarını ekleyin ve iki dakika daha karıştırın.
Şekerin üstüne de ısıttığınız sütü ya da suyu döküp birkaç kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Tencerede kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram