About Us

Sütlü balık (İzmir)

750 g levrek, trança vaya orfoz balığı
2 orta boy havuç
300 g mantar
1 soğan
2 defne yaprağı
3 kaşık katı yağ
6 kaşık un
3 bardak ılık süt
50 g rende kaşar
Tuz

Yapılışı
Balıkları yıkayıp bir süzgece koyun. Havucu kazıyın, havucu ve mantarları ince ince doğrayın. Soğanı ikiye bölün. Tencerede üç buçuk bardak su kaynatın, tuz ekleyin. İçine balığı, soğanı, mantarları, havuçları ve defne yapraklarını koyup bir taşım kaynatın.Köpüğünü alarak beş dakika pişirin. Bir kevgirle içindeki malzemeleri süzdürerek bir kaba aktarın.
Başka bir tencerede yağı eritin. Unu katarak biraz kavurun. Bir çırpma teliyle karıştırarak ılık sütü kavrulmuş una azar azar yedirin. Tuzunu ayarlayın, bir taşım kaynatın ve ateşten alın.
Balığı yayvan bir tencereye yerleştirin, üzerine havuç ve mantarları koyun. Hazırladığınız sütlü sosu laşığın üzerinde gezdirin, kaşarı serpiştirin. Tencerenin kapağını kapayın, orta ateşte 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Instagram